Нормална обстановка с електрозахранването в Югоизточна България

За клиенти, до чиито електромери отчетниците на компанията нямаха достъп поради снега през последните дни, се налага еднократна промяна на графиците на отчитане на електромерите

Обстановката с електрозахранването в Югоизточна България, обслужвана на от EVN България Електроразпределение, е нормална. С оглед на минусовите температури и евентуално влошаване на времето компанията остава в готовност за реакция в случаи на аварии.

Като допълнителна мярка дружеството няма да извършва планирани ремонтни дейности по електроразпределителната мрежа тaзи седмица. Такива дейности ще се извършват само в случай на спешна необходимост с цел гарантиране сигурността на доставките.

Също така поради невъзможността на отчетниците на компанията през последните дни да стигнат до електромерите на клиенти в планинските райони на засегнатите области, за част от клиентите ще се наложи временна еднократна промяна на редовните графици на отчитане. В резултат за едни клиенти отчитането може да е за по-кратък период от 31 дни, а за други по-дълъг в зависимост от конкретното местоположение на измервателния уред и кога е бил осигурен достъп до него. Целта е при следващото отчитане по редовен график да се възстанови нормалният ритъм на отчет до 31 дни.

EVN България Електроразпределение
тел. 0700 1 0007