Ново заглавие в репертоара на ДТ „Невена Коканова“ – „Магьосницата от долната земя”

И в началото на този театрален сезон, Драматичен театър „Невена Коканова“ остава верен на репертоарната си политика и обръща своето внимание към детската драматургия  отваряйки врати към невероятния свят на приказките.

            „Магьосницата от долната земя“ от  Панчо Панчев пренася малките зрители в света на вълшебното, с подсказване от Братя Грим и тяхната „Баба Хола“. Новият спектакъл на ДТ „Невена Коканова“ е една завладяваща, вълшебна история, в която трудолюбието и състраданието  са  възнаградени, а мързелът и егоцентричността  наказани . Две сестри следват мистериозния път през кладенеца в царството на Баба Хола. За едната той  носи злато, а за другата – лош късмет, като награда за постъпките им. Разказът довежда децата в долната земя, където маргаритката и крушата говорят, а вълшебникът Мокрьо върши своите чудеса. Магическа, прекрасна, завладяваща приказка, изпълнена със забавни диалози, танци и песни. 

            Майсторът на детската драматургия Панчо Панчев, който преди няколко месеца напусна този свят, със  своите пиеси винаги е казвал, че „доброто винаги е по-силно от злото”. Така е и в новото представление на  ДТ „Невена Коканова”, чиято премиера е в петък 28 февруари от 09:30 ч. в ДГ „Червената шапчица“.

            Режисьор е Атанас Жеков, сценограф – Ванина Цандева, костюмите са на Александрина Игнатова. За музиката на песните е поканен Пламен Мирчев /Мирона/, а текстът е написан от Волен Митев. В ролите малките зрители ще се срещнат с Цветелина Кънева, Даниела Райчевска, Капка Валентинова и Георги Ружичка.