Незабравими театрални постановки в Община „Тунджа“

Селата Тенево, Роза, Безмер и Маломир се включват в Тунджански театрални дни със свои театрални постановки. Те се представят за пръв път с участието на местни самодейци, поставени в читалищата на селата Роза, Безмер, Тенево и Маломир, с помощта на Жана Николова – общественик и на актьорите Велика Видева, Кольо Пехливанов и Николай Вълканов.

Представленията са част от празничните прояви по повод Деня на община „Тунджа“ – 22 април.

В селата Тенево и Безмер на читалищните сцени жителите на общината влязоха в ролята на актьори.

На 17 април 2018 година, в село Тенево самодейната театрална група при НЧ „Просвета-1910“ представи концерт-спектакъл „Светът е оцелял, защото се е смял“.

Изключително забавните ситуации, които пресъздадоха артистите, предизвикаха много смях и настроение сред зрителите в оживения салон на читалището.

На 18 април, в село Безмер самодейната театрална група при НЧ „Светлина-1928“ представиха „Приключения опасни с герои сладкогласни“. Представлението остави незабравим и неповторим спомен в съзнанието на хората, благодарение на настроението, което донесе и възможността им да се срещнат с колоритното творчество на Недялко Йорданов.

На 20 април, предстои премиерата на самодейната театрална група при НЧ „Просвета-1920“, с. Маломир. Те ще представят „Земя благословена, Тунджанска“.

На 21 април, предстои премиерата на самодейната театрална група при НЧ „Светлина-1929“, с. Роза. Те ще представят „Седянка Роза 2018“.

Представленията на самодейните театрални групи ще бъдат представени и в други села на община „Тунджа“.