„Малките жестове правят света по-добър“

Митко Стоянов от село Кукорево и неговата приятелка Галя Ангелова подариха на децата от Основно училище „Христо Ботев“ 15 кашона с хубави дрехи.

Митко е бивш възпитаник на кукоревското училище, а двамата с Галя в момента живеят и работят в Англия. Идеята за тази инициатива се ражда спонтанно и двамата решават да дарят дрешките на децата от родното му училище.

Непринудената среща на порасналия вече възпитаник на училището в Кукорево и неговата приятелка с учениците и учителите донесе много взаимни хубави емоции, провокира спомени и разговор за перспективата пред младите хора в България. „Ходете на училище и слушайте учителите, защото от това зависи бъдещето ви. И вашето, и на България”, бяха заключителните думи на чаровната Галя, с които успя да спечели усмивките и сърцата на учениците.

Радостта на децата беше изписана по лицата им, а те нямаха търпение да разгледат всички подаръци, които им бяха донесени.

Митко и Галя се надяват с добрия си пример да провокират повече такива кампании, водени от убеждението си, че малките жестове правят света по-добър.

Акцията е част от инициативата „Лицата на Тунджа“ на кампанията „С Тунджа в сърцето – рестарт“. Чрез нея ще бъдат разказани още много истории за хората от общината, за човекът с неговите житейски успехи и очаквания, с неговия мироглед към живота и към заобикалящия го свят.