Празниците винаги са свързани с храната и „Кукерландия“ не е изключение.
Специалната изненада за жителите и гостите на фестивала беше от артистът-кулинар Ути Бъчваров, който пристигна в Ямбол с големия си меден казан, за да сготви 500 килограма кисело зеле с 200 килограма свинско месо!
В неделя той предложи на почитателите на българската национална кухня в Ямбол кулинарното шоу „Свинско с винско по кукерски“. От ястието бяха раздадени близо 2000 порции. Доброто настроение от емоцията на фестивала беше подсилено от хубавата храна, музиката и веселото настроение! Месото за празника беше любезно предоставено от ямболската фирма „Тагара“.
Благодарим на всички, които посетиха и уважиха поканата на Община Ямбол за това кулинарно събитие, въпреки силния вятър. Благодарим и на всички, че си почистиха и изхвърлиха опаковките след като вкусиха от ястието – приготвено специално от Ути Бъчваров и неговият екип!
You must be logged in to post a comment.