Кампания „За да има и утре!“

Във връзка с отбелязването на 26 юни – Международен ден за борба с наркотиците Община Ямбол, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно информационен център за борба с наркоманиите съвместно с Комплекс за социални услуги за деца и възрастни, Регионално управление на образованието, Детска педагогическа стая, Младежки дом „Георги Братанов“ и мото клуб „The Riders“, организират превърналата се в традиция кампания „За да има и утре!“.

Част от кампанията е конкурса за мултимедийна презентация, чиято цел е да провокира интереса на младите хора към проблемите, свързани с употребата на наркотични вещества. Награждаването на победителите в конкурса и представянето на отличените презентации ще бъде на 26 юни от 15:00 ч. в  зала 107 на Община Ямбол.

 На 21, 22 и 23 юни  в Градския парк срещу Младежкия дом ще бъдат позиционирани информационни щандове, в които специалисти от Превантивно информационен център за борба с наркоманиите ще консултират хората относно различни аспекти, свързани с влиянието и вредните ефекти на наркотичните вещества върху човешкия организъм.

 На 23 юни от 18:00 ч. пред Младежкия дом ще се проведе турнир по канадска борба със съдействието на мото клуб „The Riders“.

 На 26 юни ще бъде организирано шествие под надслов „За да има и утре“. Първият лъч на шествието, с ученици и граждани  ще тръгне в 18.00 ч.  от община Ямбол, а вторият лъч, с участието на рокерите от  мото клуб „ The Riders” ще тръгне от ул. „Граф Игнатиев“ № 9. Двата лъча ще се срещнат на колелото зад Зала „Диана“, където  участниците в шествието ще пуснат в небето гълъби и балони.

Кампанията ще бъде закрита с ученическо парти на 26 юни  в  19:00 ч. в Младежкия дом. Предвидени са забавни и образователни игри и  турнир по лимбо рок.