Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на Областна дирекция на МВР – Ямбол

 

Разкрити престъпления:

Служители от РУ-Елхово разкриха кражба от частен дом в село Горска поляна. Разследването е започнало на 25 април по сигнал, че за времето от месец септември 2016 г. до 19 април т.г., след взлом на прозорец, от къща, собственост на 53-годишен мъж, са откраднати: мулти МР3 устройство, моторен трион, музикална стерео уредба, газов пистолет, мобилен телефон и други вещи. В резултат на проведените своевременни оперативно-издирвателни действия са установени и задържани извършителите на посегателството –  21-годишен жител на Бургас и 19-годишен от Болярово. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

В РУ-Тунджа и РУ-Стралджа са образувани бързи производства срещу двама водачи, засечени да шофират след употреба на алкохол. На 30 април, около 14:00 ч., до кръстовището на път ІІ-53 с път І-7, служители от РУ Тунджа са спрели за проверка лек автомобил „Рено Експрес”. Пробата за употреба на алкохол на управляващия го 43-годишен жител на Ямбол била положителна, като отчетената стойност е над 1,2 на хиляда. След употреба на алкохол, също с концентрация над 1,2 промила бил установен да шофира и 34-годишен от Стралджа. Той е проверен на 2 май около 20:10 часа, след като управляваният от него „Форд Фиеста” е спрян за проверка на ул. „Хемус“ в Стралджа. Работата по случаите продължава.

 

Пътнотранспортни произшествия:

На 2 май около 14:50 ч., до блок 19 на ямболската ул. „Д. Благоев” е настъпило пътнотранспортно произшествие, при което лек автомобил „Ситроен Берлинго”, управляван от  53-годишен ямболлия, при движение на заден ход блъска 67-годишна пешеходка. Вследствие на инцидента пешеходката е с фрактура на дясна раменна става, без опасност за живота. Причините за настъпване на произшествието са в процес на изясняване. По случая в РУ-Ямбол е образувано досъдебно производство.