Започва обновяването на централните паркови площи в Ямбол

На 13 февруари 2018 г. (вторник) община Ямбол стартира дейностите по обновяване на централните паркови зони, намиращи се източно от пл. „Освобождение“. Началото на строително-ремонтните работи ще бъде дадено със символична „първа копка“ от 14.00 часа в зоната откъм ул. „Търговска“. Преди това, от 13.00 часа в зала 107 на община Ямбол на пресконференция ще бъдат представени основните цели и предвидените по проекта дейности.

Във връзка с началото на строителните работи, от 12 февруари (понеделник) започва обособяването на цялата градинка като строителна площадка със съответните заграждения за ограничения на достъпа до обекта с цел нормална работа на строителя и гарантиране безопасността на гражданите. За осигуряване на достъп до строителния обект, на фирмата изпълнител е издадено разрешително за преминаване на тежка техника по ул. „Търговска“ – в участъка от ул. „Преслав“ до пл. „Освобождение“. С оглед на това община Ямбол е изпратила уведомления до живущите в района, до собствениците и наемателите на търговски обекти и административни сгради с препоръка за стриктно спазване на правилата за движение, ограничаване до минимум влизането с автомобили в района, както и придвижването на пешеходците да става само по тротоарите с цел гарантиране тяхната безопасност и избягване риска от евентуални произшествия.

Модернизирането на Централните паркови площи, източно от Безистена, между ул. „Г. Раковски“ и ул. „Търговска“ е в изпълнение на дейностите по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Целта е даването на нов облик на този ключов район от централната част на града и свързването му с обновените вече по друг европейски проект пешеходни зони на пл. „Освобождение“ (Безистен) и ул. „Г. Раковски“.