Държавно финансиране за важни проекти в Ямбол

Кметът Валентин Ревански и главният счетоводител на Община Ямбол Диана Тодорова подписаха споразумения с Министерството на регионалното развитие за предоставяне на допълнителна целева държавна субсидия за още няколко приоритетни инфраструктурни проекта.

На 21 август беше подписан договор за реконструкция на улица „Георги Гарабчи войвода“ от улица „Русе“ до улица „Индже войвода“.

Освен полагане на нови два пласта асфалт по улиците, с цел облекчаване на трафика, ще бъде оформено кръстовище с кръгово движение между двете улици. Предвидено е също изграждане на нов уличен водопровод и водопроводни отклонения, нова канализация  за отвеждане на битовите и дъждовни води по ул. „Георги Гарабчи войвода“, дъждовна  канализация по ул.“Русе“, нови дъждоприемни шахти, подмяна на бордюрите и тротоарната настилка. Предвижда се и изграждане на ново улично осветление.

В края на юли кметът Ревански и главният счетоводител подписаха споразумения с Министерството на регионалното развитие за изграждането на улица „Охрид“ и свързваща улица от нея към Обходен път „Юг“.

Това е улица в края на жилищен к-с „Възраждане“, която се използва от множество търговски обекти. До момента, обаче, там не е полагана никаква настилка.

С второто споразумение се отпускат и средства за изграждане на второстепенна улица, свързваща улица „Охрид“ с Обходен път „Юг“. 

Припомняме, че по настояване на кмета Валентин Ревански като приоритетни за целево държавно финансиране в Закона за държавния бюджет са включени общо единадесет обекта. През месец март 2024 г. бяха подписани споразуменията за изграждането на нова многофункционална спортна зала, за основен ремонт на участък от улица „Преслав“, на север от ул. „Д. Благоев“, от кръстовище с ул. „Акация“ до обходен път „Изток“ и за рехабилитация и реконструкция на ключова алея в града, която свързва улица „Димитър Благоев“ с обходен път „Изток“. През месец септември бяха подписани споразумения за изграждането на кръстовище с кръгово движение на ул. „Димитър Благоев“ и ул. „Жорж Папазов“ (до стоматологичната поликлиника), за изграждане на обслужваща улица с автобусна спирка до новата болница и за реализацията на последните два етапа от проекта за обновяването на улица „Търговска“, които обхващат участъците от ул. „Преслав“ до новоизграденото кръстовище с кръгово движение на старата автогара до ул. „Богомил“ и ул. „Срем“.

Ръководството на община Ямбол защити като приоритетен в Закона за държавния бюджет за 2024 г. да бъде включен и участъкът на ул. „Търговска“ от кръговото кръстовище на ул. „Богомил“ и ул. „Срем“ до ул. „Граф Игнатиев“, на ул. „Кара Кольо“ в участъка й от ул. „Преслав“ до ул. „Богомил“, ул. „Стефан Караджа“ в участъка от ул. „Търговска“ до ул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Стефан Стамболов“ в участъка от ул. Ст. Караджа“ до ул. „Богомил“.