Дубайски шоколад: Как да си приготвим у дома сладкото изкушение

Направете най-вкусния шоколад в света – Дубайски шоколад! Напълно домашен и доста по-евтин от цената, на която може да го купите в някой бутик. Този интересен вариант на шоколад сякаш превзе социалните мрежи.

Има неустоим вкус и се приготвя сравнително лесно, а вкусът му (и особено пълнежът) ще ви изненада приятно. Ето какво ви трябва:

1 пълна шепа кадаиф
1 пълна лъжица масло
200 гр. шоколад по избор
2-3 лъжици крем с вкус на шамфъстък (може смесен с течен шоколад или с крем по избор)
Начин на Приготвяне:
Начупете кадаифа в сух тиган и го запържете с маслото на ниска температура до златисто. Оставете настрана да изстине. Разтопете шоколада и изсипете половината във форма, застлана с фолио.

Оставете във фризера за около 15 минути.

Добавете крема с шамфъстък при натрошения и запържен кадаиф и разбъркайте, след това изсипете върху шоколада и загладете.

Отгоре изсипете остатъка от шоколада и го върнете във фризера за още 15 минути.

Отстранете фолиото и нарежете шоколада на подходящи парчета.