ДПС-Ново начало – Ямбол: Инвестиционната програма за общински проекти е инструмент за подобряване на качеството на живот

„На нашата парламентарна група е основната заслуга в държавния бюджет за 2024 г. да има общинска публична инвестиционна програма с прогнозен размер от 1 млрд. лв. Над 17 млн. лв. от тях са за град Ямбол. Включени са и проекти за десетки милиони на останалите 4 общини.  За ДПС-Ново начало  формулата за успешна национална общинска програма е тя да бъде прозрачна, отговаряща на националните приоритети и местни специфики”. Това заяви кандидатът за народен представител от коалиция „ДПС-Ново начало” в Ямбол Николай Ганев. Той, заедно с част от останалите кандидат-депутати от листата посетиха днес ключови инфраструктурни обекти в града и разговаряха с представители на строителния бранш.

Николай Ганев посочи, че Инвестиционната програма за общински проекти на първо място е инструмент за подобряване на качеството на живот на българските граждани и е крачка към подобряване на общата инвестиционна политика на страната ни. „Само финансирането от европейските фондове не е достатъчно за решаване на ежедневните проблеми в различните видове общини. Доказателство за това е, че повечето обекти, които в момента се ремонтират и изграждат, включително в Ямболска област, са именно по тази национална програма”, допълни Ганев.

Като пример той даде новоизграждащото се кръгово кръстовище на бул. „Димитър Благоев” в Ямбол, започналия ремонт на пешеходната част на ул. „Търговска”, ремонтът на пътя Коневец – Маломир в община „Тунджа” и много други.

 „Ние ще отстояваме Инвестиционната програма за общински проекти като част от националния бюджет и ще развиваме нейния потенциал като ефективна национална инвестиционна политика, която допълва инвестиционната политика на ЕС и решава конкретни проблеми на хората. За целта обаче е необходимо устойчиво, гъвкаво и редовно управление с 4-годишен мандат. Пътят към него е силно присъствие на „ДПС-Ново начало” в следващия парламент, категорични са кандидатите за народни представители от листата на коалицията в Ямбол.

netnews.bg