Димитър Иванов: Със средства от ЕС област Ямбол променя облика си

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов се срещна с ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. Повод за посещението на г-н Златев в област Ямбол е организираното информационно събитие съвместно от Европейски информационен център Европа Директно Стара Загора и Велико Търново, и ЯТПП за Плана за инвестиции на Европа.


В предварителния разговор областният управител и ръководителя на Представителството на ЕК в България обсъдиха подготовката за бъдещото Председателството на Съвета на ЕС, конкретните ангажименти и инициативи на местно ниво.
Пред медии и обществени институции г-н Златев направи равносметка на 10 годишното ни членство в ЕС и развитието на европейската политика. „Очаквам едно успешно председателство. Спокоен съм ще се справим добре“, категоричен бе Огнян Златев.
„Всички сме свидетели как регионите промениха облика си благодарение на европейската солидарност. Инвестиции в пътища, социална инфраструктура, иновации… това са все европейски средства, които влязоха и промениха нашите населени места. Тези промени нямаше как да се случат в общините със средства от техните бюджети“, каза областният управител по време на дискусията и подчерта, „евроскептицизмът няма място на наша територия“.
Поредицата от мероприятие предхождащи Председателството на България, на територията на област Ямбол ще стартират до десет дни информира областният управител Димитър Иванов.