Детско полицейско управление

Детско полицейско управление при  ОУ „Л.Каравелов” гр.Ямбол проведе занятие в Питомника за обучение на служебни кучета при ОДМВР – Ямбол

Днес, младите доброволци изненадаха приятно полицейските служители, привлякоха вниманието на служебните кучета и спечелиха радостта на най-малкото обучаемо куче, с гостуването си в Питомника при ОДМВР-Ямбол.  Младши полицейски инспектори Иван Иванов и Георги Михайлов представиха пред петокласниците различни пособия, ползвани за обучението, поддържане на формата и при работата на служебните кучета.

Учениците се запознаха с качествата на полицейските кучета, начините за дресирането им, процеса за придобиване на умения, както и че се обучават за различни специфични дейности, което ги определя по вид – постови, следови, за откриване на наркотици, за откриване на взривове и други. С голям интерес петокласниците наблюдаваха демонстративното изпълнение на младши полицейски инспектор Живко Василев и служебно куче Демо, които показаха: послушание, преминаване на препятствия, елементи от  обща дресировка, задържане на нарушител.  Демонстративното задържане на нарушител от полицейски служители със специализиран автомобил и служебно куче впечатли много децата.  Те от своя страна показаха пред служителите и полицейските кучета своето желание да бъдат близки приятели. Направиха се много снимки. В края на занятието доброволците дадоха обещание на 7-месечният Нико, че ще проследят неговото обучение и бъдещата му работата.

Татяна Павлова