В община „Тунджа“ почетоха Деня на Ботев и загиналите за отечеството

В навечерието на 2 юни в селата Генерал Инзово и Ботево с тържествен митинг-заря бе отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Венци и цветя пред паметника на загиналите във войните инзовци поднесоха кметът на Община „Тунджа” Георги Георгиев и заместник-кметът Георги Чалъков, председателят на Общински съвет „Тунджа“ Георги Георгиев, кметове от тунджанските села, общински съветници от общински съвет „Тунджа“, кметство и читалище с. Генерал Инзово, гости и жители на селото.

В словото си кметът на общината подчерта, че героите са в сърцата на всеки тунджанец, неприкосновени и безсмъртни, извън времето и над всичко и че ще продължат да живеят в паметта на поколенията след тях.

Присъстващите почетоха с едноминутно мълчание паметта на Ботев и на загиналите за свободата 15 жители на Генерал Инзово.

Венци и цветя бяха поднесени и пред паметната плоча на загиналите за свободата и независимостта на България ботевци. На тържественото честване присъстваха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и заместник-кметът Георги Чалъков, областният управител на област Ямбол Димитър Иванов и неговият заместник Волен Дичев, общински съветници от общински съвет „Тунджа“, жители и гости на селото. Слова поднесоха кметът на селото Георги Танев и кметът на общината Георги Георгиев.

С едноминутно мълчание беше почетена паметта на 65-те ботевци, загинали за свободата на България.