Възможност за участие в безплатен уебинар на малкия и среден бизнес

През месец ноември Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира серия от събития без такса участие, посветени на темата за кръговата икономика, съвместно с Финландския иновационен фонд-Sitra, Посолство на Финландия в България и Cleantech Bulgaria.        

Кръговата икономика е модел на производство и потребление, ограничаващ до минимум отпадъците. Той носи ползи за околната среда, икономиката и цялото общество.

Д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на агенцията, кани българските фирми да се включат в специален уебинар на 10 ноември от 9:30 часа, в който ще участват лектори от финландската агенция за насърчаване на бизнеса Business Finland и Финландската асоциация за кръгова икономика –  Finnish Circular Economy Association.

Събитието има за цел да повиши информираността относно възможностите за преход към кръгова икономика сред бизнеса и да предостави полезна информация, която да им послужи за внедряването на зелени иновации.

Финландия е лидер в областта на кръговата икономика и си е поставила за цел да трансформира икономиката си във въглеродно неутрална до 2035 година, уточняват организаторите.

Запознаването с опита на страната в това направление е от изключително значение, защото българските малки и средни предприятия имат възможността да чуят за успешните практики, които да внедрят в България.

Българските компании могат да се регистрират безплатно в срок до 8 ноември 2021 година, понеделник, на следния линк:

 

https://forms.gle/eLY2WGKSSaT6Yejb9 .