Втори „Празник на плодородието“ в Зимница

За втора поредна година, започва подготовката на общински ,,Празник на Плодородието’’ в село Зимница,който ще се проведе на 6 септември /петък/,2024г. на площада, пред читалището!
Празникът популяризира българските традиции в зеленчукопроизводството и градинарството в съчетание с народните песни и танци – ярък израз на националните ни характер и култура.
Ние организаторите, отправяме
Покана
до всички кметства, читалища, към всички зърнопроизводители, зеленчукопроизводители, частни лица, градинари – производители, животновъди произвеждащи млека и млечни продукти,пчелари, занаятчий, да представят своята продукция и ястия по интересен и атрактивен начин, на 06.09.2024г.
Предвидена е и изложба на обреден хляб под надслов – „Хлябът на българина“.
Организаторите ще предоставят маси за разполагане на продукцията и на обредните хлябове на участващите!Най-атрактивно аранжираните щандове с продукция и обредни хлябове ще бъдат отличени с диплом и сувенир от организаторите.
Тази година сме предвидили и ,,Среща – надиграване и надпяване’’, за всички самодейни състави от община Стралджа!Всяка група, ще получи диплом и сувенир.
Желанието за участие трябва да бъде потвърдено до 23 август 2024г. в НЧ ,, Възраждане 1926’’ – Село Зимница!
Очакваме Ви!