БЧК-Ямбл продължава подкрепата си за пострадалите от пожарите

БЧК – Ямбол продължава да подкрепя пострадалите от пожарите в малките населени места в община Болярово. От 18 юли 2024г. до момента екипи от доброволци и служители на Областната организация на БЧК периодично предоставят хранителни пакети и минерална вода, както на пряко засегнатите жители от селата Воден и Крайново, така също на екипите, работещи на терен.

     Хуманитарният пункт на БЧК, обособен в кметството на с. Воден функционира и се обезпечава от доброволци, представители на местната власт и местни общности.

     До този момент са подпомогнати повече от 300 души. На хората, загубили домовете си и настанени временно в жилищни контейнери, Ямболската червенокръстка организация е предоставила хранителни пакети – дарение от Kolichka.bg, кухненски комплекти за всяко домакинство и индивидуални спални комплекти от бедствения резерв на БЧК. Организацията е предоставила и универсални почистващи препарати.

      Доброволци-психолози от Доброволния екип за работа при бедствия, аварии и кризи /ДЕРБАК/ на БЧК – Ямбол са на разположение да оказват психологическа подкрепа и разговарят с всеки, почувствал необходимост от професионална помощ.

      Всички дейности на БЧК – Ямбол се извършват в координация с националното ръководство на БЧК, дирекция „Мениджмънт на бедствия“ в НС на БЧК, местни и държавни институции.

  

         СЕКРЕТАРИАТ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЧК – ЯМБОЛ