Боксов турнир в зала „Диана“

На 8 юни 2017 година, кметът на община “Тунджа” Георги Георгиев официално откри в зала „Диана” Държавното лично отборно първенство – I кръг и Купа „България“ за младежи до 18 години. Домакин на турнира са боксов клуб “Априлец” – с. Бояджик и община “Тунджа”.

            В приветственото си слово кметът на общината сподели, че всички присъстващи знаят, че всеки успех, всяка победа, изискват труд и старателна подготовка, себераздаване, воля и силен дух и изрази увереност, че в дните на първенството всички ще се стремят да покажат максимално своите възможности  и да защитят достойно името на своя отбор.

Той отправи благодарност към Българската федерация по бокс за гласуваното доверие на боксов клуб “Априлец” отново да бъде домакин на този престижен спортен форум.

            Държавното лично отборно първенство – I кръг и Купа „България“ за младежи ще продължи до 11 юни и в него ще вземат участие 120 боксьора от 30 боксови клуба.

            Сред гостите на турнира бяха заместник-кметът на община “Тунджа” Станчо Ставрев и кметът на с. Бояджик – Елена Маджарова.

            По стар български обичай, на гости и състезатели, бяха поднесени вкусни погачи, подготвени от домакините от с. Бояджик.

След приключване на процедурата по откриването на турнира започнаха и оспорваните двубои.