Близо 400 състезатели мерят сили в републиканското първенство по канадска борба в Ямбол

Близо 400 състезатели ще премерят сили в републиканския шампионат по канадска борба, който предстои този уикенд в Ямбол, стана ясно на съвместна пресконференция днес, дадена от кмета Георги Славов и председателя на Българската федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров. Очаква ни изключително интригуващо спортно събитие – ще бъдат излъчени шампионите, които ще попълнят състава на националния отбор за предстоящите европейско и световно първенство, обяви Хаджитодоров, който оглавява и Световната федерация в този спорт.

На 18 и 19 март в спортна зала „Диана“ ще участват над 10 световни и европейски шампиони в различните видове дивизии, което е показател за високото ниво на канадската борба в България. Двубоите започват в събота, 18 март, от 12.00 часа, с лява ръка. В неделя, с начален час 9.30, е стартът на преборванията с дясна ръка.

В 21-ото Държавно първенство по канадска борба могат да се включи всеки желаещ да опита силите си, като записванията започват още в петък между 17.00 и 19.00 часа. Нашият спорт е може би най-достъпният за различни категории хора и затова набира все по-голяма популярност. Той е отворен, както за децата и подрастващите, така и за ветерани, за хора с увреждания, включително за представителките на нежния пол, изтъкна още Асен Хаджитодоров. Председателят на федерацията изказа благодарност на кмета на община Ямбол за подкрепата за провежане на турнира и припомни, че само преди година градът бе домакин и на балканския шампионат. Вярвам, че по този начин ще дадем допълнителен стимул на хората да спортуват и ще защитим славата на Ямбол като спортен град, допълни кметът Георги Славов.