Батальонът в Ямбол ще чества 6 май

Личен състав от 47 офицери, сержанти и войници от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, ще участват в тържествен ритуал по случай 6-ти май в Ямбол, който ще се състои на 06.05.2018г., от 10:30 часа, на площада пред Община Ямбол.

С тържествена церемония по издигане на националния флаг, водосвет за здраве и преминаване в тържествен марш, приветствия към военнослужещите и присъстващите, командирите на военните формирования в гарнизон Ямбол, представителите на държавната и на местната власт, на военно-патриотичните организации, жителите и гостите на областния град, ще бъде отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия. Офицерът, определен за издигане на Националния флаг, е военнослужещият от батальона сержант Христо Хаджиев.

В представителната рота от Ямболския гарнизон е включен и личен състав от 20-ти артилерийски дивизион – Ямбол, както и База за предно разполагане – Безмер.

Преди началото на тържествената церемония, в програмата за общоградското честване на празника, в 10.00 часа, е предвидено литийно шествие с иконата на Свети Георги, с място на тръгване – от  храм „Св. Георги Победоносец“, в кв. „Каргон“, до площада пред община Ямбол.

 

***

         140-тата годишнина от създаването на Българската армия ще бъде отбелязана достойно от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, както на площада в областния град, така и в столицата.

         Личен състав от 22 военнослужещи от батальона ще участват в блока на представителните части на Сухопътните войски, на военния парад за емблематичния 6-ти май, в София.