Арт галерия „Стойчев” празнува деветия си рожден ден с изложба на Велики четвъртък

Арт галерия „Стойчев” открива традиционната си великденска художествена изложба в четвъртък, 5-ти април 2018 г., в 18.00 часа, за да отпразнува деветия си рожден ден.

За галерията и за майстор фотографа Краси Стойчев, единствен сътворител и крепител на този храм на въплътяващото изкуство, числото девет изпълва наяве символичното си обещание да бъде едновременно край и начало, умножение на Светата троица по самата себе си. Приятелите на галерията знаят добре защо и как в последните три месеца на деветата година първоначалното здание на галерията трябваше да бъде предадено на силите на запустението. Храмът на цветните лъчи на светлината обаче възкръсна на ново, още по-хубаво и по-уютно място, и то само три месеца по-късно, готов да приютява под гостоприемните си сводове никога несекващия извор на вдъхновението.

Благодарен за дара на деветте ангелски йерархии, укрепили присъствието на духа му и в тези последни времена на деветата година, майстор Краси Стойчев кани всички приятели и ценители на красотата, устояваща на вси стихии, в петия ден на април да запалят заедно с него светлината на деветте свещи.

Нека по този начин бъде ознаменуван краят на един цикъл от живота на храма, така че лъчите на деветте навършени години да се обединят във възкресяващото начало на десетия лъч, който е винаги първи и чиято светлина е сума от доброто, сътворено досега.

Нека заедно да изразим признателността си към благодатта, с която сме удостоени – да се радваме на променливия миг, наречен живот, чиято убеглива мимолетност по чудотворен начин съсредоточава в себе си несъкрушимата мощ на вечното възкресение.

Нека си спомним, че скоро е Великден – време, в което сме призвани да счупим писаните яйца, за да дадем път на новите форми, в които ще бъде отлят пламъкът на Духа.

Художниците, които вече девет години поверяват на този храм своите разнобагрени надежди, отново опънаха платна под сводовете в очакване на попътния вятър, който струи от очите на зрителя. Пристанището, в което се очаква срещата на платната с този насъщен и оживотворяващ бриз, е в гр.Ямбол, ул.”Кабиле” № 14, откъдето флотилията потегля към мамещата далнина на възкресителното чудо.