Артистично соаре по повод 145 години дипломатически отношения между България и Италия

Артистично соаре с изложба ще се проведе в Ямбол на 21 септември.То се организира от културните институти в града – Регионален исторически музей, Държавен архив и Художествена галерия „Жорж Папазов“, по случай 145 години дипломатически отношения между Италия и България  и Европейските дни на културното наследство.

Събитието се реализира с подкрепата на Областна администрация – Ямбол, Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол и НЧ „Съгласие – 1862“ – Ямбол.
В рамките на тази изключително емоционална вечер ще разкажем историите на няколко млади и любопитни за света ямболци, които в началото на миналия век напускат родния си град и се отправят към Италия. Някои от тях получават академичното си образование при прочути музикални педагози в Неапол и Рим. Други избират  за професионалната си подготовка академиите за изящни изкуства в Торино и Флоренция.  Трети са изпратени на Апенинския полуостров от родителите си, за да следват  икономика, но страстта им към изкуството побеждава.
Част от героите на нашата изложба се завръщат в България, а останалите завинаги обвързват сърцата и съдбите си с Италия.
Специални гости на вечерта са класическият музикант – пианист г-жа Виктория Терекиев (Милано, Италия) и тенорът Георги Динев.

Начало:  17:30 часа

НЧ  „Съгласие – 1862“, Син салон

Очакваме Ви!