Ямбол ще има нова болница

Добрата новина съобщи лично кметът Георги Славов на срещата с журналисти по повод 10 години от встъпването му в длъжност. „Имаме уверение на всички нива, че в следващия бюджет ще бъдат заложени средства за довършване на сградата, която от години чака финансиране. „, каза още той. 

Ето с какво допълни новината той: 
„Извървяхме труден е тежък път, но днес вече  финансовият и здравният министър дават гаранция, че болницата в Ямбол ще бъде завършена, защото хората в града се нуждаят от качествено здравеопазване. Не трябва да забравяме, че здравето няма цвят. 

Сега предстои да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на строителните дейности. Документите за нея ще бъдат подготвени от д-р Диманов, директор на МБАЛ „Св.Пантелеймон“. За процедурата ще е необходим поне месец, но се надявам, че до края на годината това ще стане, а изборът на изпълнител ще мине без спънки, за да може реалното строителство да започне около празника на Ямбол. 

   Това, което поемам като ангажимент е да внеса в ОбС предложение да дарим терена около сградата, за да се завърши целият комплекс. Наша задача ще бъде благоустрояването на района, както и пътя до здравното заведение. Имаме уверението на регионалния министър, че ще получим пари за ремонта на обходен път Изток. Когато сградата бъде готова ще променим и транспортната схема, за да улесним достъпа на гражданите до болничното заведение.“ 

 

За довършването на болницата ще са нужни между 12,5 и 13 милиона лева, информира народният представител д-р Юлиян Папашимов. „От първия ден в Народното събрание съм превърнал това в моя кауза. С проблема около довършването на сградата съм запознал цялата ни парламентарна група  и лично Цветан Цветанов ме увери, че Ямбол ще има нова болница „, допълни той.