„Ямбол ще бъде домакин на Държавнопървенство по тандемно колоездене за хора с нарушено зрение на 23септември, събота, от 9:00 часа.“ 

 Ямбол ще бъде домакин на Държавно първенство по тандемно колоездене за хора с нарушено зрение на 23септември, събота, от 9:00 часа.

Шампионатът се организира от Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и Община Ямбол.

Очаква се събитието да събере над 60 колоездачи от различни български градове, като София, Варна, Кюстендил, Благоевград и други. Ямбол ще бъде представен от Спортен клуб за интеграция „Ямбол 21“.

Старт-финалът на обиколката, която е с дължина от 1200 метра, ще бъде позициониран пред стадион „Георги Дражев“ в Градския парк, а съдия на състезанието ще бъде Добри Удрев.

Домакинството на Ямбол бе договорено на среща между заместник-кмета Енчо Керязов и Добри Удрев – член на УС на федерация Спорт за хора със зрителни увреждания при гостуването му в града през юли тази година. Тогава бяха уточнени параметрите и трасето на първенството.

С тази проява организаторите се надяват да популяризират сред обществеността дейността на спортните клубове за хора с увреждания. Държавното първенство е възможност и хората със зрителни проблеми да излязат от обичайната си среда, да променят собствените си нагласи към света и да разберат, че те могат да са в главната роля.