„Ямбол чете“ – акценти от четвъртата вечер

В четвъртата вечер от „Ямбол чете“ литературният домакин  Христо Карастоянов представи Милена Фучеджиева -писател, сценарист, драматург и публицист. Родена е в София, но е живяла дълги години в Париж и САЩ.  Завършва актьорско майсторство, а след това и кинорежисура в НАТФИЗ.

Започва да пише драматургия и проза първо на английски. Продуцира и поставя две от пиесите си в Лос Анджелис – „Project A“ в „Electric Lodge“ и моноспектакъла „Lovebox“ в „Crossroads Theatre“.

                Автор е на сборник с есета „Белият негър“, сборник с разкази „НеХана“, концептуалния сборник със стихове и фотографии „Нощен проект“, фентъзи романа „Кефер. Цветовете на малката Ида“, блогът ѝ на хартия „Аз, бLогинята“, както и на множество статии за авторитетни български периодични издания. 
           През ноември 2014 г. излиза романът ѝ „Сексът и комунизмът“, който се превръща в безапелационен бестселър и е сред най-обсъжданите книги през годината. Той заема челни позиции в топ 10 на най-продаваните книги от български автори в продължение на три последователни месеца, като за по-малко от година са отпечатани четири тиража.