Ямбол събира боксьори от цялата страна, клуб „Димов боксинг” е домакин на Държавния личен шампионат за младежи и девойки

Държавен личен шампионат по бокс за младежи и девойки ще се проведе в Ямбол от 6 до 10 юни. Домакин на състезанието е местния боксов клуб „Димов боксинг”. Срещите ще са в спортна зала „Диана”, а входът е свободен.

В турнира ще участват клубове от цялата страна, като се очаква в града да дойдат близо 200 състезатели във всички категории. Официалното откриване е на 6 юни от 18.00 часа. В рамките на 2 дни ще се проведат първи и втори кръг от елиминациите, след което започват четвъртфиналните и полуфиналните срещи. Финалните двубои ще са на 10 юни от 10.00 часа.

Държавният личен шампионат е сред основните фактори за издигане ръста на спортното майсторство на българските боксьори, за ефективната им подготовка и успешна изява на официални международни състезания по бокс. Състезанието е определящо при излъчването на държавните шампиони и играе роля за успешна селекция на националните отбори.

Същевременно поемането на домакинството от БК „Димов боксинг” е признание за постигнатите резултати и укрепналия авторитет на клуба. Създаден преди 4 години от треньора Ангел Димов, той е сред най-активните спортни клубове в Ямбол, редовен участник на национални първенства по бокс и завоювани десетки медали, включително шампионски и вицешампионски титли.Съорганизатори на шампионата са Българската федерация по бокс и община Ямбол.

netnews.bg