Ямбол се включва в националната проява Световен ден на ходенето

Българска федерация „Спорт за всички“, съвместно с  Община  Ямбол, организира Национална спортна проява „Световен ден на ходенето 2023“. Събитието ще се проведе на 7 октомври под патронажа на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.

Стартът на инициативата ще бъде от 10:00 часа пред зала „Диана“. Финалът ще е до 55-метровия пилон с националното знаме на хълм „Боровец“.

На всички участници ще бъдат раздадени талони и изминалите определения маршрут ще участват в томбола с награди. Жителите и гостите на Ямбол, които решат да се включат в туристическата обиколка, ще се насладят на красиви панорамни гледки и добро настроение.

Световният ден на ходенето се организира за 31-ви пореден път в България.  Тази година се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е част от изпълнението на  Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В Световния ден на ходенето Българска федерация „Спорт за всички“ предава като послание призив за насърчаване на повече хора от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и здравословен начин на живот.

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ ТАФИСА.