Ямбол отново с родилно отделение

„Родилното отделение“ на ямболската болница МБАЛ „Св. Пантелеймон“ отново е готово да посреща нов живот. Спасението идва от Пловдив – неонатологът от Университетска болница „Пълмед“ д-р Константин Колишев  вече работи в Ямбол, а с него се завръща и проплакването на бебета в отделението.

„Първото, това е острата нужда и опит за спасяване, искам да помогна на колегите си и на второ място тези мили сантименти. В Ямбол съм работил, след като завърших. Като млад лекар бях по-разпределение три години. Тогава имаше разпределения, между 1978- 1980 г.“, сподели д-р Колишев за „NOVA“.

Болницата в Ямбол опита да разреши кризата с кадрите чрез пътуващи лекари от Стара Загора. Сега от лечебното заведение се надяват решението да е трайно. От болницата са се погрижили неонатологът да се чувства вкъщи в града им.

„Истински лекар, който пожела. Ние му осигурихме битови условия за живеене – имам предвид квартира“, заяви директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол д-р Панайот Диманов.

Д-р Константин Колишев има 40 години стаж в неонатологичното отделение.

Специалистът е работил и зад граница – в Либия и Кувейт. Извън сантимента, пътят от Пловдив до Ямбол е и път на лекарското призвание за самия него.