Ямбол отбелязва своя празник

С празнична Света литургия за здраве и благоденствие започна празникът на Ямбол – Св. Дух в най-старата ямболска църква „Света Троица”. Празникът продължи пред сградата на общината с тържествен ритуал по издигане на националния трибагреник, знамето на Ямбол и флага на Европейския съюз.

       „Ямбол не е само градът, в който живеем и работим, градът  в който израстват децата ни. Ямбол е преди всичко духът на хората в него- винаги буден, търсещ, изискващ- духът, който ни кара да вървим напред и да доказваме на себе си и на света, че всяка цел е постижима, че всяко усилие си струва. Това е духът, който прави Ямбол град с перспектива. И това е резултат от усилията на всички ни- на местната власт, на Общинския съвет, на бизнеса  и на всички активни граждани, които са съпричастни със случващото се в града”- подчерта в празничното си слово кметът на Ямбол Георги Славов.

       По време на тържествената сесия на Общински съвет -Ямбол бе връчена Наградата на Ямбол за 2017 година за значителен принос в развитието на града. С престижното отличие бе удостоен Куклен театър „Георги Митев“ Ямбол, който тази година отбеляза своя 60-годишен юбилей.

       Програмата за празника продължава тази вечер в 20.30 часа в градския парк с кулминацията на проявите, посветени на Деня на Ямбол- мегаконцертът „Гласовете на Рейнбоу“. Хитовете на култовата група „Rainbow“ – любима на поколения меломани  ще представят двама нейни знакови вокалисти- Греъм Бонит и Дуги Уайт.