Ямбол отбеляза празника на КИЦ „Безистен“ с пленер, концерт на ямболски таланти и с песните на Дичо

С емоционален празник Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол отбеляза седмата годишнина от своето откриване. Организираните от Община Ямбол събития бяха част от програмата на Европейските дни на наследството и се проведоха под надслов „Безистенът – място за срещи“.
Гост на празника беше певецът Дичо, нашумял с рокгрупите Rag Dolls и D2. Малко след 20:00 часа той излезе с китариста Петър Рангелов на сцената от северната страна на ямболския Безистен и изпя „Ледено момиче“, „Сто години“, „Аз и ти“, както и „Клетва“ на „Щурците“, „Бягство“ на „Авеню“ и много други обичани български поп и рок песни. Публиката пя, танцува и аплодира двамата музиканти.
Празникът започна с пленер „Безистенът“, в който се включиха ученици от Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“, Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“, Профилирана гимназия „Васил Левски“, Средно училище „Св. Климент Охридски“, школите по рисуване към Народно читалище „Зора-1945“, Народно читалище „Умение-2003“ и Общински детски комплекс – Ямбол. Кметът на община Ямбол Валентин Ревански поздрави децата и им благодари за старанието и участието е инициативата. Учениците рисуваха с различни техники красивата сграда, паметник на културата с национално значение.
В 18:00 часа започна концерта „Пиано на открито“, допълвайки арт атмосферата, създадена от художниците с музика. Публиката от северната страна на Безистена се наслади на класика, джаз, поп, рок и суинг в изпълнение на ямболските пианисти Владимир Вълчев, Ивелина Александрова, Тодор Колев, Любо Воденичаров-Лъвито, както и на младите таланти – 12-годишната Габриела Гагова и Наталия Ковачева, възпитанички на Жана Станчева и Павлина Христова.