Ямбол отбеляза Международния ден на младежта с изложение, дискусия, магично шоу на Дани Белев и концерт на Михаела Филева

Градският парк в Ямбол се превърна в сцена на  събитията, организирани по повод 12 август – Международния ден на младежта.

В 19:00 часа на централната алея започна младежкото изложение на ямболски спортни клубове, неправителствени организации и учебни заведения. В него участваха: Факултет „Техника и технологии“ към Тракийски университет – Стара Загора, Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“, Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“, Профилирана гимназия „Васил Левски“, Професионална гимназия по икономика „Георги Стойков Раковски“, Гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, Български младежки Червен кръст, Общински съвет по наркотични вещества, Баскетболен клуб „Тунджа“, Спортен клуб по пожароприложен спорт, Футболен клуб „Ямбол 1915“, Клуб по спортни танци „Тандем“, Спортен карате клуб „Карате киокушин“, Спортен клуб „Дойчев 2020“, Обединен спортен клуб по канадска борба „Давид“, Спортен брейк клуб „Пластик деформейшън скуад“ и Спортен клуб по тенис на маса „Академия Фори“.

В 19:30 часа започна дискусията на тема „Превенция от различни зависимости“, в която се включиха младежи от община Ямбол, участвали в проекта „Аз, вместо ти”, финансиран от Министерството на младежта и спорта, Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от закона за хазарта за 2022 г., изпълняван от Театър „Цвете“.

С младежите дебатираха заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов, председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, Емилия Кремъкова, председател на Постоянната комисия „Образование, спорт и младежки дейности” към Общински съвет – Ямбол, Теньо Боев от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Модератор на дискусията беше Павел Тодоров, секретар на Общински съвет по наркотични вещества към Община Ямбол.

В 20:30 часа на сцената до фонтана започна „Магичното шоу на Дани Белев“. Миналото лято с „Царете на магията“ той спечели сърцата на ямболци с Маг Жиров и Мистър Джим. Сега публиката отново се наслади на майсторски илюзии и атрактивни фокуси, поднесени с финес.

След това на сцената се качи кметът на община Ямбол Валентин Ревански, който поздрави младите хора: „Искам от сърце да ви пожелая да бъдете здрави, да следвате целите си и да си помагате! Бъдете настоятелни, изисквайте и добрите идеи ще се реализират. Не забравяйте, че от нас зависи нашето общо бъдеще! Учете и се развивайте! Всички ние ще ви бъдем безкрайно благодарни, ако с вашите знания и опит един ден допринесете за по-доброто бъдеще на нашия общ дом – Ямбол!“

Грандиозният финал на празничния ден беше концертът на Михаела Филева, която изпя „Опасно близки“, „100 на 100“ и други свои хитове.

В рамките на година ямболци успяха да видят и чуят повечето от тийнейджърските идоли – Криско, Папи Ханс, Тото, а сега и Михаела Филева.

Всички снимки може да видите в официалната фейсбук страница на Община Ямбол.