Ямбол е домакин на национална олимпиада „Знам и мога“

В периода от 5 до 6 април 2019 г. в град Ямбол ще се проведе националния кръг на Националната олимпиада „Знам и мога” за ученици отIV клас през учебната 2018/2019 година.

Организатори на събитието са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Ямбол и Община Ямбол. Училище – домакин на събитието е НУ „Св.Св. Кирил и Методий” – гр. Ямбол.

   Официалното откриване на Националната олимпиада „Знам и мога” – IV клас ще се проведе в голямата зала на Община Ямбол, от 18:00 часа, на 5 април 2019 г.

Националният кръг на олимпиадата ще се проведе в НУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Ямбол от 09:00 часа на 06.04.2019 г., с продължителност 2 учебни часа (80 минути).

Знанията на учениците ще се оценяват от Национална комисия, определена със заповед на министъра на образованието и науката, която включва действащи академични преподаватели, изявени педагози и експерти.

Обявяване на резултатите от олимпиадата и тържествена церемония по награждаване на победителите в олимпиадата ще се проведе на 6 април, от 14:30 часа в Културно – информационен център „Безистена” – гр. Ямбол.