Ямбол бе домакин на състезание по тенис на маса и вдигане на тежести от лежанка за хора с увреждания

Състезания за хора с увреждания се проведоха този уикенд в град Ямбол. Спортната инициатива се състоя на 24 ноември в зала „Диана“. В нея взеха участие отбори от цяла България. Събитието започна с турнир по вдигане на тежести от легнало положение за купата „Христо Христов“. След това се проведе индивидуален турнир по тенис на маса. Най-добрите от тях участваха и в открит турнир по тенис на маса.

Награждаването на отличилите се спортисти бе в ресторант „Тунджа“. На церемонията бяха връчени и купи за отборно класиране.

Президентът на Българска параолимпийска асоциация Илия Лалов благодари за добрата организация на състезанията и връчи златен медал и плакет на Надка Александрова – председател на СКИ „ЯМБОЛ-99“, както и плакет на община Ямбол.  С упоритост Надя Александрова работи през цялата 2018 г. и до сега спортния ни клуб са взели участие в 20 спортни прояви с подходящите състезатели.

Спортните прояви се проведоха благодарение на ММС, БПОА, община Ямбол, община Тунджа, мебели „Виденов“, НАСО и „ВИЛТОН“ ЕООД, ХЕС .

Текст и снимки: Станимир Петков – sliven.net