„Ямболци“ триумфираха на първото издание на Олимпиада „Активни днес“

Близо 70 участника от София, Пловдив, Ямбол и Русе премериха сили в спортна надпревара по време на първото издание на Олимпиада „Активни днес“, проведена на 26 и 27 януари в зала Powerfit, гр. Пловдив. Те показаха завидни спортни умения, сплотена екипна игра и голям хъс за победа в 5 многокомпонентни трасета.

В първия ден на олимпиадата се изправиха в съревнование 6 отбора в ученическа възраст от ОУ „Тодор Каблешков“, ОУ „Тютюрджан“, ПГВАД „Христо Ботев“ и др. от гр. Пловдив, а на 27-ми януари – 8 отбора на възраст 16 – 35 години. Ключова роля имаха 10-те съдии – студенти от физкултурното направление на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, които зорко следяха за точното изпълнение на правилата и отмерваха до секунда представянето на всеки участник.

Във вторият ден от Олимпиада „Активни днес“ участниците получиха и безценна подкрепа от своите ментори: Ваня Запрянова, Вайс Сайфи, Мария Оряшкова, Георги Петков-Гого и Благомир Мастагарков. Те напътстваха своите отбори и предадоха своя добър пример за това как никога не трябва да спираме да сме активни във всеки житейски аспект – спорт, доброволчество, здравословен начин на живот и винаги да се стараем да бъдем добър пример за останалите около нас.

С 1 точка разлика от втория отбор в оспорвана борба, отбор „Ямболци“ в състав Валентин Найденов, Христо Атанасов, Силвиян Армандов и Георги Георгиев с ментор Ваня, успя да извоюва първото място и освен голямата купа на олимпиадата, спечели и възможността да номинира своя кауза, която екипът на Сдружение „Български щит“ и проект „Ангажирани и осъзнати граждани на съвременна Република България“ да подкрепи и осъществи заедно с тях. С изключително удоволствие, екипът ще подкрепи избраната от тях кауза – да съберат средства за закупуване на спортно оборудване и образователни материали и да ги предоставят на деца-сираци и деца в неравностойно положение.

Победителите бяха лично наградени от прекрасната Вики Предева, дете-вдъхновение за сдружението, която успява с цялото си сърце да се включи и да участва в почти всички активности на проекта.

На призовите 2-ро и 3-то място в олимпиадата се изкачиха отборите „Power Rangers” и „Яворовци“ от гр. Пловдив, с ментори Ваня и Благомир. И двата отбора показаха несломим дух за победа и бяха на крачка от първото място до самия край.

Някои от участниците успяха да изумят всички на терен с невероятните си човешки възможности, а именно близо 20 минути планк на лакти, с които си спечелиха и призови места в категорията за индивидуални постижения.

Олимпиада „Активни днес“ премина с много хъс, мотивация, спортен дух, усмивки, положителна енергия и много силна воля за правене и предаване на добро. С нея поставихме началото на традиционно събитие, което ще продължи да събира участници, ментори, съдии, организатори, доброволци със споделени идеали и още през месец март 2024г очаквайте нови изненади!

 

За организаторите:

Събитието се реализира по проект „Ангажирани и осъзнати граждани на съвременна Република България“ на Сдружение Български щит, финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта (2023-2025) на Министерство на младежта и спорта на Република България.