Ямболски таланти: Моника и Никол – рисунки и мечти

Това са Моника и Никол. Талантливи деца  от ДГ ”Пламъче”. Те обичат да рисуват. Пресъздават с цветни бои своите детски фантазии и мечти. И рисунките им вече носят награди.

 

    Никол Наскова наскоро завоюва второ място на конкурс за детска картичка на тема   „Коледа“ в съседен Сливен. Като всяко дете на нейната възраст мечтае да бъде принцеса, но не каква да е, а Елза от „Замръзналото кралство”. И макар да умее да рисува Никол не иска да става художник, а мечтае за киното и роли на принцеси. Но докато това стане си е поръчала на  Коледа белобрадият старец да й донесе кукла Елза и комплект „Чичо доктор”.

    Моника Мерзчиева също е призьор от национален конкурс. Тя е сред отличените с медал и предметна награда в конкурс за детска рисунка на тема: “ Реката и нейните обитатели“  в гр. Бургас. Мечтае да бъде русалка. Очаква да намери много подаръци под елхата и с усмивка разказва за времето, когато ще бъде голяма и ще прави най-красивите прически.  

      Моника и Никол са едва на шест години. Те са част от любознателните малчугани на група „Любопитко”, където всеки ден получават знания и умения от своите учители – Дарена Стаматова и Мария Георгиева.

Рубриката се реализира със съдействието на villayambol.comvy1-448x183

15057891_10208089869911529_116092882_n