Ямболският театър посреща своята публика в зала

След дълга раздяла с публиката Драматичен театър „Невена Коканова“ подновява редовните си живи срещи с публиката. Театралната зала отваря врати за да посрещне своите зрители още на 4 юни, четвъртък с пиесата на Никола Русев „Юнаци с умни калпаци“ при спазване на всички противоепидемични мерки и пълняемост на залата 30% от капацитета й.

            През месеците на изолация ямболския театър запази традицията всеки четвъртък да представя по един спектакъл за зрителите си, въпреки избраната нова форма. Онлайн пространството се превърна в място, където зрителите имат възможност да видят отново любими и проверени във времето спектакли от Златния фонд на театъра. Всяко едно от десетте представления до момента е събрало хиляди гледания, регистрирани от страната и чужбина. Провокирани от големия интерес от ръководството на ДТ „Невена Коканова“ са взели решение за поставяне на сцена на едно от хитовите заглавия, играно преди 16 години – „Министрите идат“.            Спектакълът „Министрите идат“ по Чудомир е дело на един от най-големите режисьори в България, за съжаление вече не между живите – Пламен Панев. Със собствени усилия и без да нарушават постановъчния рисунък на Пламен Панев от ямболския театър започнаха репетиции на „Министрите идат“ под ръководството на актьора Вълчо Янев. Премиерата на спектакъла се очаква да бъде в началото на есента.

            Паралелно с новото начало, от ДТ „Невена Коканова“ търсят варианти и за открити сцени. Съвместно с ресторант „По ноти“ в Ямбол се обособява ново театрално пространство, където на 6 юни, събота, от 20:00 часа ще бъде представен моноспектакъла на актьора Волен Митев „Монолог на един Шут“. От ямболския театър вярват, че зрителите ще харесат новата форма на среща с театралното изкуство и  планират на 13 юни, събота, да зарадват най-малките си зрители с представлението „220 лисини хитрини“.

            ДТ „Невена Коканова“ продължава и редовните си вече срещи в интернет пространството чрез фейсбук профилите си „ДТ „Невена Коканова“ и „За приятелите на ДТ „Невена Коканова“.

 

 

Снимки:

  1. Начало репетиции на „Министрите идат“ – 2020 г.
  2. „Министрите идат“ с Пламен Панев – 2004 г.
  3. „Монолог на един Шут“
  4. „220 лисини хитрини“