Ямболският Безистен беше домакин на предпремиерата на заснетия в Ямбол филм „Диада“

Пред пълната зала на Културно-информационен център „Безистен“ се състоя предпремиерата на филма „Диада“, който бе заснет в Ямбол.

„Благодарим ви, че бяхте дом за „Диана“ и за десетки други неща, които няма как да изброим, но ще си спомняме. Изказваме специални благодарности на Община Ямбол за цялата им подкрепа“, коментираха от екипа, който стои зад филма.

Филмът по сценарий и режисура на Яна Титова представя съвременните проблеми на тийнейджърите и отвежда зрителите в техния свят. Показва почти разрушената връзка с родителите им и последиците от това.

В лентата, освен професионални актьори като Силвия Лулчева, Иван Бърнев и други, участват още и много млади хора, за които това са първи стъпки в киното.

 Маргарита Стойкова е в ролята на Дида – 16-годишно момиче, чиято огромна мечта е да замине да живее при майка си в Америка, където да учи рисуване.

Предстоят още прожекции на филма в Ямбол.

„Ще бъдем щастливи, ако и други филмови продуценти изберат Ямбол за сцена на техните проекти“, коментира заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов.