Ямболските боксьори ще защитават честта на клубовете си на Държавния личен шампионат в Плевен

Огромно предизвикателство предстои пред ямболските състезатели по бокс. От 3-ти до 7-ми юли в гр. Плевен ще се проведе Държавният личен шампионат за мъже, жени и девойки до 15 год. на Българска федерация по Бокс.

Севар Огнянов /кат. до 75 кг/  и Ефросина Огнянова /кат. до 50 кг/, ще се боксират  за БК “ЯМБОЛ“ с треньор Тодор Петров. За Севар Огнянов, който е многократен държавен медалист при юноши и младежи, участието му при  мъжете ще бъде дебют.  „Подготвях се активно за  Държавния шампионат  за младежи през юни, но възникнала ситуация по време на тренировка, възпрепятства участието ми. Въпреки, че нямам навършени 18 години, ще опитам да се представя добре при мъжете и да дам заявка за догодина“, сподели Севар Огнянов.  Ефросина ще прекрачи въжетата на ринга при девойките, като нейната цел е завоюване на шампионска титла. „Надявам се да демонстрирам отличното си ниво на подготовка и отново да се намеся в разпределението на медалите“, категорична  е Ефросина Огнянова, която пропусна участието си в шампионата през февруари поради контузия.

От Клуб „ДИМОВ БОКСИНГ“, с треньор Ангел Димов, участие ще вземат: Мануел Жечев – мъже в кат. до 86 кг.; Габриела  Манова – кат. до 52 кг; Миглена Стоянова – кат. до 70 кг и Габриела Милкова – кат. до 75 кг. И трите състезателки са във възрастова група девойки.  

БК „АПРИЛЕЦ“ с треньор Тодор Мутафов ще се представи с две състезателки – Джесика Иванова при жените в кат. до 48 кг. и Жасмин Христова при девойките в кат. до 66 кг.

Желаем успех!

Екип ЯмболПРЕС