Ямболската организация на БСП спечели нов проект „Аз обичам Ямбол”

Общинската организация на БСП в Ямбол спечели нов проект от Фонд „Политически инициативи” на Националния съвет на левицата, обяви на пресконференция днес – 22 октомври, общинският председател Катя Георгиева. Проектът се нарича „Аз обичам Ямбол” и ще се изпълнява от началото на ноември в продължение на два месеца и половина.
В рамките на 43 поредни дни общинските съветници на БСП и доброволци от Младежкото обединение на партията ще се срещат с гражданите по квартали по предварително уточнен график. В шатрата на БСП ще се провеждат т. нар. открити приемни с граждани, за да чуят представителите на БСП проблемите на хората на място при самите тях. Идеята на тези открити приемни е общинските съветници и доброволците да се срещнат с максимален брой ямболски граждани, да чуят тяхното мнение за сегашното управление на града, да се запознаят с техните позиции, за да могат да защитават още по-добре интересите им.


„На всяка пресконференция, която ще организираме по време на проекта, ще обявяваме с какви проблеми сме се запознали и какви действия за решаването им сме предприели в Общински съвет”, даде заявка за пълна публичност на проекта Катя Георгиева.
Първият спечелен проект от БСП – Ямбол по Фонд „Политически инициативи” беше информационен и се наричаше „Контрапункти”. С него беше създаден сайтът на ямболската организация на левицата www.kontrapunkti.bg и издаден бюлетин, който носи същото име.