Ямболлия оглави новия политически проект на Васил Божков

Ямболлията Дарин Дросев оглави новия политически проект на бизнесмена Васил Божков. Вчера в столицата официално бе обявено създаването на Национално движение ЦЕНТЪР, а като председател бе представен д-р Дарин Дросев. Той е роден в Ямбол през 1975 г. и е възпитаник на ГПЧЕ „Васил Карагьозов”, където завършва средното си образование през 1994 г.

Дарин Дросев е роден в град Ямбол през 1975 г. Завършва с отличие ГПЧЕ „Васил Карагьозов“ през 1994 г. с профил „Английски език“. Продължава обучението си в Американския университет в България – с две бакалавърски степени по специалности „Политология“ и „Стопанско управление“, магистър е по „Философия“. Притежава и научна степен доктор по „Философия“ от Софийски университет. Той е дългогодишен преподавател в Софийския университет по „Логика“ и „Философия“.

Учредител и лидер е на независими организации на завършили висше образование, политически анализатор. Развива собствен бизнес в сферата на преводаческите услуги. Неженен, с дъщеря на 21 г.

Според информация на сайта на Народното събрание, през 2022 г. той е бил нещатен сътрудник на тогавашния депутат от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров. В момента Гюров е подуправител на Българската народна банка.

Вчера в София той бе представен като председател на Управителния съвет на новия политически проект на Васил Божков – Национално движение ЦЕНТЪР. Събитието се състоя в столичен хотел, близо до сградата, където хазартният бос излежава домашния си арест и където се помещава офисът на компанията му „НОВЕ Холдинг“. Божков лично представи учредителя на движението –   д-р Дарин Дросев.

Управителният съвет на сдружението се състои от четирима души, а обществения съвет – от 58 членове. Сред тях са Максим Генчев – режисьор, политик и актьор, бившият депутат от ДПС и СДС Гюнер Тахир, и Кольо Парамов – бивш депутат от БСП.

В кратка презентация бяха представени целите и мисията на Националното движение ЦЕНТЪР. То е „масово политическо движение“, което се ангажира със „създаването на нова България“, която според учредителите ще бъде „освободена от рекет, политически убийства, господстваща престъпност“.

Самият Дросев обяви, че целта е „да върнем справедливостта чрез силата на българщината“. Външната политика на правителството той описа като „недопустима, лакейска международна политика“. „България се превърна в провинциална територия на ЕС с потъпкана държавност и култура“, смята Дарин Дросев. ПП той определи като „политически планктон“, ДБ – като „лакеи“, а управлението като „правителство, което носи подозрителната характеристика на хунта“.

„В центъра сме, защото всички се обединяват около нас. За избори в бъдеще – времето ще покаже. Това движение е политическо, естествено е да гледаме натам. Искаме разпускане на парламента и оставка на това измислено правителство“, заяви пък Васил Божков.

Той допълни, че предишният му проект – партия „Българско лято“, е част от движението ЦЕНТЪР. ПП „Българско лято“, основана от Божков по време на пребиваването му в Дубай и с която се яви на парламентарни избори 2021 г., по-късно същата година бе спряна, след като партията бе поставена в санкциите по закона „Магнитски“.

netnews.bg