Ямболлията Георги Събев стана зам.- министър на земеделието

   Ямболлията Георги Събев е назначен за заместник-министър на земеделието със заповед на премиера Стефан Янев. Той е четвъртият заместник на аграрния министър Христо Бозуков. 

   Георги Събев е роден в Ямбол през 1986г. Възпитаник на Математическа гимназия в родния си град. Завършва висшето си образование по специалността „Международен бизнес“ в Университета по приложни науки – Тампере, Финландия. Магистър по икономика от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Преминар е обучения по повишаване квалификацията по правна рамка на ЕС, устойчиво развитие и законодателство на ЕС  по околна среда. 

   През 2007г. започва своята кариера като сътрудник на българското търговско аташе в Северна Европа с ресор Финландия. В периода 2010- 2012г. работи в отдел „Локализация“ в телекомуникационната компания Nokia. 

   През 2012г. се присъединява къв ЕС в Брюксел, Белгия. От 2014г. е съветник по Земеделие и развитие на селските райони, а от 2019г. и по Рибарство. Притежава специфичен опит в областта на Общата селскостопанска политика, еврапейски схеми за качество, развитие на селските райони, рибарство и аквакултури, биологично разнообразие, международни споразумения на ЕС и др. 

Владее английски, немски, нидерландски, фински, руски, хърватски, френски. Ползва и шведски.