Ямболлии сред елита на спортните танци

Ямболиите Мирослав Бонев и Емилия Джелебова, които вече се състезават за  Клуб по спортни танци “Поморие”, са най-силната двойка в категория “Младежи” в латино-американските танци в България. Това те доказаха с участията си от началото на годината.

Първия им турнир за 2018 година беше на 13 януари в гр. Бенидорм, Испания. В категория “Младежи”  за призовите места се бориха двойки от 10 различни държави.  В изключителната конкуренция българската двойка зае  четвърто място в почетния финал.

Непосредствено след този турнир Миро и Еми започнаха своята подготовка за Европейско първенство. След усилените тренировки с треньорите си Никола и Олга Абрашеви те заминаха за Москва и прекараха три седмици в един от най-добрите клубове в руската столица.

На 22 февруари танцовата двойка взе участие в един от най-големите турнири в Русия “Кубок латинского квартала”. Състезанието се проведе в продължение на 4 дни и в него се надпреварваха общо 6200 двойки.  В категория “Младежи+Аматьори Rising Stars”, където участваха Миро и Еми , стартираха 260 двойки. Нашата двойка се представи блестящо и грабна почетното 2-ро място.

Веднага след този голям турнир двойката заедно с треньорката им Олга Абрашева замина на Европейско първенство в гр. Сочи, Русия.  Там да втора поредна година Мирослав и Емилия се класираха на полуфинал, достойно нареждайки България  сред най-добрите двойки в Европа. Те станаха 10-ти от 50 шампионски младежки двойки.

Постигнатите успехи Мирослав и Емилия дължат не само на своя талант и труд.  Техните думи на благодарност са към треньори, родители и всички, които ги подкрепят в трудните моменти.