„Ямболи“ – една магия от багри и ритми

    Един млад клуб за народни танци от Ямбол вече втора година пише своята история.  За краткото време от създаването си на 18 юли 2015г.  до днес „Ямболи“ записа на страниците на тази история първите отличия от участията си у нас и в чужбина. 
   Под вещото и опитно ръководство на Красимира Бошева и Диана Динева над 100 любители се потопяват в магията на българските народни танци. За начинаещите това са първите стъпки в уникалните български хора, а за по-опитните – предизвикателство да научат по-сложни хореографии. 

    Две години след първите сбирки клуб „Ямболи“ към читалище „Зора -1945“ – Ямбол може да се похвали с международни участия на фестивали в Гърция и Турция, както и с представяне на подобни форуми в страната. Засега най-голямото отличие на любителите-танцьори е втора награда от фестивала „Море от ритми“  – Балчик 2016, но това е само засега. С хъса и желанието, с които работят всички витрината на клуба няма да остане дълго празна. Отличията ще стават все повече и с по-висока стойност, защото магията на танца увлича. Тя ще изправя танцьорите пред нови предизвикателства, от които на сцената ще се раждат истински хореографски шедьоври. Пъстрите костюми, завладяващата музика и кръшните хора ще поднасят на публиката вулкан от емоции и чрез играта на танцьорите ще разказват историята на българските традиции. Едно споделено  богатство с „Ямболи“. 
    За тези, които искат да се потопят в колоритната атмосфера на клуба, започва набиране на кандидати за нова група начинаещи. Заниманията с тях стартират на 2 октомври всеки понеделник  от 18:00ч. и всяка сряда от 19:30 часа.
    Записване на телефони: 0888264863 и 0899807554.