Юношите на „ДИМОВ БОКСИНГ“ ще се качат на държавния ринг за най – тежкото състезание за годината

Участието в Държавно лично отборно първенство – II кръг /БФБокс/ за възпитаниците на  „ДИМОВ БОКСИНГ“ –  Ямбол започва днес в Петрич. На държавния ринг ще се качат трима състезатели във възрастова група „Юноши“. Дебютантът Християн Желязков в категория до 50 кг. се изправя днес срещу сериозен противник от Локомотив (Сф). В следобедната сесия за победа ще играе и Алекс Борев в категория до 63 кг. срещу състезател от Левски (Сф). В тази категория са регистрирани 15 участника.

Севар Огнянов, който се състезава за БК „Априлец“, ще се бори за шампионската титла в най – многочислената категория до 70 кг. В най – оспорваната категория има записани 24 участника, което е рекорд за национално състезание.

„Много сериозно състезание с много участници. Състезателите на всички клубове ще търсят място сред медалистите, т.като с това първенство приключва състезателната година и в зависимост от завоюваните места ще бъде обявено годишното класиране на отборите.  Противниците ни са доста добри, но нашите момчета са силно мотивирани и добре подготвени, което мисля, че ще покажат на ринга.  Уверен съм в тях и се надявам да преодолеят конкурентите си. Специално Севар има още по – тежка задача, защото преди месец сестра му Ефросина Огнянова се класира на трето място на Държавното лично първенство за девойки, което съм сигурен, че му дава допълнителен мотив за добро представяне“, сподели за ЯмболПРЕС  Ангел Димов – президент и треньор на клуба.  

Желаем успех!

Екип ЯмболПРЕС