Честит рожден ден на Боянка Ангелова – златното момиче на ямболската акробатика!

Родената и израснала в Ямбол уникална състезателка по спортна акробатика Боянка Ангелова празнува рожден ден днес. Тя е единствена  в света състезателка в този спорт, която притежава пет световни и шест европейски шампионски титли, както и две световни купи.  Отличията са спечелени в периода 1980 -1992г. в смесена двойка с партньор Димитър Минчев и женска тройка с партньорки Аргира Кърджалиева, Стефка Баракова, Любов Чолакова и Василена Пенова и Ралица Енчева. 
   След приключване на състезателната си кариера Боянка завършва хореография в Белгия и дълги години работи там като един от водещите хореографи в световната акробатика. 
 
„Блестяща акробатка с уникална артистичност, пластика и прецизност в изпълнението на съчетанията!“, написа в личния си профил зам.кметът на община Ямбол Енчо Керязов и допълва, че Боянка Ангелова влиза в екипа на новия клуб по акробатика в Ямбол заедно с треньора Димитър Плочев. 
 
„Горд съм, че тази уникална жена е възпитаник на ямболската школа и сега, заедно с треньора Димитър Плочев, влиза в екипа на новия клуб по акробатика в Ямбол.
Честит празник, скъпа Боби! Щастлив съм, че се връщаш в родната акробатика и се гордея с теб! Пожелавам ти успешен старт и и много поводи за радост!“, написа още той.