ЦИК изтегли жребия за номерата в бюлетините за избори „2 в 1“

Чрез жребий в ЦИК определиха подредбата на номерата в кандидатпрезидентската надпревара и тази за народни представители на 14 ноември.

Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова, които се борят за втори мандат, ще бъде под номер 6 в бюлетината. Двойката проф. Анастас Герджиков – Невяна Митева ще са с номер 15, а двойката Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе – с номер 19 в президентската надпревара, допълва БНР.

Според социологическите проучвания, трите кандидатпрезидентски двойки ще водят най-оспорваната надпревара за „Дондуков“ 2. 

Първи номер в бюлетината за президент се падна на Йоло Денев, издигнат от Инициативен комитет. Под номер 2 е Николай Малинов от партия „Русофили за възраждане на отечеството“. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е под номер 17.

Певицата Луна Йорданова ще фигурира под номер 16 в бюлетината за президент, а под номер 4 е лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров ще бъде номер 11, а председателят на „Глас народен“ Светльо Витков е номер 14.

При партиите и коалициите, участващи в избора за народни представители, ГЕРБ-СДС ще бъдат с номер 32 в бюлетината, БСП ще са с номер 33, а „Има такъв народ“ – с номер 24. Демократична България получи номер 30, а „Изправи се БГ! Ние идваме!“ – 31. На „Продължаваме промяната“ се падна номер 25 в бюлетината за депутати. ДПС е под номер 17.

24 – „Има такъв народ”

25 – „Продължаваме Промяната”

26 – „Мир”

27 – „Благоденствие, обединение, градивност”

28 – БНС-НД

29 – „Пряка демокрация”

30 – „Демократична България”

31 – „Изправи се БГ! Ние идваме”

32 – ГЕРБ-СДС

33 – „БСП за България”

34 – „Българска прогресивна линия”

35 – Партия на „Зелените”

36 – „Бригада”