ХЮСЕИН ШАКИРОВ И ГРУПАТА „БЪРЗИ И ЯРОСТНИ“ УСПЯХА ДА ЗАЛОВЯТ БРАКОНИЕР

Известният горски служител Хюсеин Шакиров и неговата група „Бързи и яростни“ успяха да заловят известен бизнесмен, който е бракониерствал в гората. Това стана в района на резервата „Ропотамо“. Пушката на бракониера се оказа незаконна. Той се опитал да заплашва горските служители, твърдят запознати.

Отново в района на резервата „Бързи и яростни“ заловиха 13 нарушители. Затова съобщи и сайтът на ИАГ. Предлагаме ви съобщението.

Тринадесет ловци от ЛРД с. Извор са санкционирани по Закона за лова и опазване на дивеча за нерегламентиран групов лов на дива свиня. Бракониерите са заловени при съвместна акция на Регионална дирекция по горите – Бургас, Югоизточно държавно предприятие – Сливен и Държавно ловно стопанство – Ропотамо по време на лов в съботния ден в землището на с. Извор. При проверката, служителите установили, ловуване извън посоченото в разрешителното за групов лов ловище.

Поискано е съдействие от Районно управление на МВР. Съставен е констативен протокол и 13 акта по Закона за лова и опазване на дивеча.

Работата по случая продължава.

sliveninfo.bg