Хуманитарната помощ, изпратена от община „Тунджа“, стигна до Болград

Хуманитарната помощ, изпратена от община „Тунджа“, е получена в Болград от кмета Сергей Димитриев, съобщи на редовната пресконференция с ямболски медии кметът Георги Георгиев. В телефонен разговор кметът на Болград му е благодарил за подкрепата и бързата реакция. Помощта съдържа хранителни продукти на стойност към 4000 лв. и лекарства и медицински изделия за 8000 лв.

Двата автобуса и единият микробус, изпратени от община „Тунджа“, ще тръгнат обратно за България, когато се съберат хората, които искат да се евакуират, пътуването ще бъде съобразено и с наложения комендантски час. Капацитетът им е до 110 души.

На този етап към 20 души ще бъдат настанени в Посетителския център на община „Тунджа“ в лесопарк „Бакаджик“, 18 ще настани община Болярово, а 12 община Стралджа, на които кметът Георги Георгиев благодари за бързата и отзивчива реакция.

До 21 украинци могат да бъдат настанени от тунджанския общински съветник Христо Дянков в хотел в Ямбол. Други заведения за настаняване на тунджанска територия също за заявили готовност да приемат украинци.