Христо Христов, кмет на община Болярово: Независимият живот е право на всички хора с увреждания

smart
Кметът на Община Болярово Христо Христов отправи приветствие към потребителите на социалните услуги в общината по повод днешния 5 май – Европейски ден за независимост, който акцентира отново върху правата на хората с увреждания.
В него кметът Христов посочва: „Независимият живот е право на всички хора с увреждания. А вие сте достойни за възхищение – хора, които имат някакви здравословни проблеми, но притежават невероятна енергия и желание за изява и общуване.
Честни, открити и вдъхновени, вие зареждате всички нас с достатъчно позитивизъм, за да посрещнем трудностите на ежедневието ни по подобаващ начин“.
Със своите 7 социални заведения и разнообразните си социални дейности община Болярово е на едно от първите места у нас по брой на доставка на социални услуги на глава от населението.
С Анализа на потребностите за социални услуги на общинско ниво, който беше утвърден от Общинския съвет, общинската администрация е изпратила и предложение до областния управител и държавните институции за услугите, които ще продължат да разширяват и надграждат в община Болярово.
Наред с това екипът на кмета Христо Христов подаде и проектното предложение за реформиране на Дома за стари хора в село Воден със средства от Механизма за възстановяване и устойчивост. Целта е социалните услуги да предлагат грижи, които отговарят на новите стандарти за качество на резидентните услуги за възрастни в надтрудоспособна възраст.
„Сигурен съм, че каквото и да направим ние като Общинска администрация, е недостатъчно да покрие всички ваши изисквания. Постигнахме промяна – разширихме и продължаваме да надграждаме социалните услуги, подобряваме непрекъснато материалната база на деветте социални центъра, които поддържаме. По-важно е обаче човешкото отношение, добрата дума, работата в тези социални центрове. И занапред ще продължим диалога си с вас, ще продължим да бъдем отворени към решаването на проблемите ви и ще оказваме подкрепа в осигуряването на социална защита“, посочва кметът Христо Христов в приветствието си по повод 5 май и отправя пожелания към хората с увреждания за сила и кураж, енергия и оптимизъм, за да се радват на всеки ден.
smart