Христомир и Здравко – футболните надежди на община „Тунджа“

Футболните надежди Христомир Иванов и Здравко Панев са родом от село Калчево, община „Тунджа“. Двамата тренират футбол от 7-годишни. Те са възпитаници на детския футболен клуб при ФК „Тракиец“, с. Кукорево, който спечели първенството за деца в област Ямбол през сезон 2016/2017 година.

Двамата, четиринадесет годишни, млади надежди на футбола успяха да впечатлят отбори от град Стара Загора, отбелязвайки 50 гола в първенството, а Христомир, с неговите 29 попадения във вратата, беше отличен за голмайстор на област Ямбол в своята възрастова група.

Младите тунджански надежди вече са състезатели в старозагорски професионални футболни клубове. Здравко играе във „Верея“ като централен нападател, а Христомир е халф в „Берое“.

Със силната си и впечатляваща игра Христомир привлече вниманието на националния селекционер и вече е проекто-национал, като е включен в тренировъчния лагер в своята възрастова група на националите.

На срещата с кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев двете момчета получиха за всеотдайността си на футболния терен парична награда от 500 лева. Здравко и Христомир ще имат блестящо бъдеще в своята кариера и община „Тунджа“ винаги ще ги подкрепя.